PROMOVISAN RAD AUTORA I AUTORKI FORUMA MLADIH PISACA

Sinoć je u Podgoričkoj knjižari, uz veliko interesovanje i prisustvo mladih ljudi ljubitelja književnosti, održan događaj „Veče mladih pisaca“, koji je organizovala Kancelarija za mlade – Sekretarijat za lokalnu samoupravu u saradnji sa Forumom mladih pisaca.

U uvodnom dijelu događaja, autorke Barbara Delać i Milena Radević, kao i autor Nikola Ćorac, prisutnima su se predstavili čitanjem odlomaka iz svog stvaralaštva, što je bila lijepa prilika da se zainteresovana publika upozna sa njihovim radom.

Moderatorka događaja i urednica književnog programa KIC-a Valentina Knežević, razgovarala je sa Barbarom, Milenom i Nikolom o njihovom radu, atmosferi u kojoj stvaraju, motivima za pisanje, izdanjima kod domaćih i stranih izdavača, ali i o društvenim temama kao motivima za pisanje i inspiraciju.

Predstavljen je rad Foruma mladih pisaca kao organizacije, njegov značaj za same autore/ke i one koji tek počinju sa svojim stvaralaštvom.

Takođe, bilo je riječi o trenutnoj poziciji mladih stvaralaca u Crnoj Gori i onih koji tek stupaju na scenu, te da li je izazovnije biti mladi pisac ili pjesnik u Crnoj Gori.

Zahvaljujemo se @forum_mladih_pisaca na još jednoj uspješnoj saradnji, kao i @bibliotekapodgorica @podgorickaknjizara na pruženoj podršci.