OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN ROMA

U organizaciji Kancelarije za mlade – Sekretarijata za lokalnu samoupravu i Kancelarije za RE Glavnog grada Podgorica, a uz podršku naših partnera Omladinskog centra Podgorica, u srijedu 5. aprila u prostorijama OC Podgorica, održan je samo jedan u nizu događaja kojim je obilježen 8. april – Međunarodni dan Roma.

Predstavnici Kancelarije za mlade donirali su tri gitare Društvenom centru na Koniku, ispred kojeg je donaciju primio Dejvid Sejdović, te na taj način omogućili da se vrijeme u Društvenom centru provodi što zanimljivije i kreativnije, uz nadu da će mnogi pokazati svoje muzičke talente i napraviti prve korake u tom pravcu.

Takođe, veče je bilo posvećeno društvenim igrama, plesu, učenju i sviranju gitare i drugim aktivnostima, kojim smo uljepšali veče i druženje ovim povodom.

Kancelarija za mlade radeći u kontinuitetu na što većoj inkluziji osoba RE populacije, shodno Planu aktivnosti za 2023. godinu, ostvarila je saradnju sa Fondacijom „Ruka prijateljstva“, čija će saradnja osim obilježavanja Međunarodnog dana Roma biti nastavljena u kontinuitetu tokom 2023. godine.

Koristimo priliku da se zahvalimo @omladinskiservisi_cg na još jednoj uspješnoj saradnji, kao i Kancelariji za RE Glavnog grada, s kojom drugu godinu zaredom obilježavamo ovaj datum.