SUBVENCIJE ZA KUPOVINU BICIKLA

Glavni grad raspisao je javni poziv za dodjelu subvencija za kupovinu bicikala, a veliku novinu predstavlja to što se zahtjevi podnosi elektronskim putem na portalu epodgorica.me gdje se mogu pronaći i detaljne instrukcije za podnošenje prijave.

U fazi podnošenja zahtjeva kao i prilikom potpisivanja ugovora, građani moraju upotrijebiti certifikat za kvalifikovani elektronski potpis za fizička lica, a ukoliko se odluče da upotrijebe novu ličnu kartu u sklopu koje se dobija i traženi certifikat, svi zainteresovani učesnici ovog poziva mogu preuzeti besplatno čitače za elektronske lične karte na šalteru Službe za građane (Sistem 48) u zgradi Skupštine Glavnog grada. Besplatni čitači su obezbijeđeni kroz projekat “E-usluge kao odgovor na Covid19”, koji finansira EU, a sprovodi UNDP u saradnji sa Ministarstvom javne uprave Crne Gore.

Na portalu ePodgorica nalazi se i video upustvo sa jasnim instrukcijama kako aktivirati ličnu kartu i potpisati dokument.

Za građane koji budu imali poteškoća prilikom korišćenja servisa, Služba za informacioni sistem Glavnog grada pružiće adekvatnu tehničku podršku u vidu edukacije i pomoći prilikom prijave.

Uslovi:
▪️ Nova lična karta ili sertifikat za elektronski potpis izdat od strane kvalifikovanog davaoca elektronske usluge povjerenja
▪️Prebivalište u Glavnom gradu Podgorica
▪️Podnosilac prijave nije iskoristio pravo na subvenciju u prethodnim ciklusima
▪️Jedna prijava po domaćinstvu

Potrebna dokumentacija:
▪️Elektronski ispunjena i potpisana prijava
▪️Predračun iz prodavnice bicikala sa specifikacijama
▪️Ostalu dokumentaciju pribavlja Glavni grad.

Način prijavljivanja: putem portala www.epodgorica.me, u sekciji eBiciklo

Rok za prijavljivanje: 9. jul 2024.

Imate pitanja? Pišite na ebiciklo@podgorica.me.

Sve informacije na: www.podgorica.me