Glavni grad Podgorica

CRNA GORA SLAVI DAN EVROPE

Pozivamo vas da uronite u plavo zvjezdani svijet i pridružite se proslavi #DanEvrope2024 u vašem gradu.

Centralna proslava biće upriličena 11. maja u Glavni grad Podgorica na Univerzitetskom trgu, uz tradicionalni sajam EU ambasada i cvjetni tepih. Očekuje vas i koncert hora Zvjezdice, pješčana predstava inspirisana našom junakinjom Super Zvjezdanom, druženje sa kućnim ljubimcima, šah na otvorenom, slikanje na otvorenom, virtuelna realnost i još mnogo toga.

Na štandu koji predstavlja Glavni grad, između ostalog, imaćete priliku da se upoznate sa radom i aktivnostima Kancelarije za mlade.

Za vas smo pripremili simbolične poklone, a tu smo da razmijenimo ideje, mišljenja i iskustva u pogledu unapređenja položaja mladih u Glavnom gradu.

U nedjelju 12. maja sa početkom u 21h, ispred zgrade Rektorata Univerzitet Crne Gore sprema se multimedijalni spektakl – festival svjetlosti uz ritam elektronskog zvuka, saksofona i električne violine.

U periodu od 9. do 17. maja Crnom Gorom kruži i Evropski đir. U organizaciji ME4EU i uz partnerstvo devet crnogorskih lokalnih samouprava, od Bara do Pljevalja čekaju Vas različite aktivnosti.

U susret Danu Evrope Delegacija poklanja podgoričanima koncert Marije Božović sa Bendom na Trgu nezavisnosti, 8. maja u 19 sati, a podržala je i organizaciju velike žurke Studentski radio KRŠ na platou Elektrotehničkog fakulteta u petak 10. maja.