Glavni grad Podgorica

Poziv za mlade: Prijavi se za kamp o prevenciji diskriminacije i govora mržnje

ReLOaD2 program i Glavni grad pozivaju mlade građane/ke na “Sunčani kamp tolerancije“koji će 25. i 26. maja biti održan u cetinjskom hotelu “Grand”.

Na dvodnevnom kampu mladi će učiti o borbi protiv govora mržnje, značaju rodne ravnopravnosti i kako sami mogu doprinijeti prevenciji diskriminacije na raznim osnovama. Kamp će biti ispunjen i rekreativnim sadržajima kao što su igrice i kvizovi, ali i razgovorima sa uspješnim mladim ljudima, koji će podijeliti lična iskustva borbe sa diskriminacijom. Nedavno, ReLOaD2 istraživanje o potrebama mladih ukazalo je na široko rasprostranjen problem podjela koji vodi ka porastu govora mržnje i netolerancije. S tim u vezi, postojeći kampovi ojačaće znanja i vještine mladih građana/ki za suzbijanje štetnih narativa u zajednici.

Poziv je otvoren za mlade od 18 do 30 godina iz Podgorice, Zete, Danilovgrada i Cetinja, opština koje u ReLOaD2 programu čine klaster “Središnji region”. Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), čiji je jedan od ciljeva podsticanje učešća mladih u donošenju odluka i razvoju zajednice, finansira Evropska unija, a sprovodi UNDP u saradnji sa lokalnim samoupravama.

Prevoz i smještaj na bazi punog pansiona za sve učesnike/ce kampa su obezbijeđeni. Mjesta su ograničena, te će prvih 15 koji se prijave dobiti priliku za učešće. Za prijavu je potrebno poslati: ime, i prezime, datum rođenja, grad i kontakt podatke, na reloadgrants.me@undp.org, najkasnije do 19. maja.

Posebno se ohrabruju mladi iz manjinskih zajednica, mladi sa invaliditetom, pripadnici/ce LGBTIQ zajednice, nazaposleni/e, mladi iz ruralnih sredina i druge ranjive grupe da se prijave.